Varrott cipők

A varrott cipő a kézi készítésű alkalmi, és köznapi viseletre szolgáló cipők felső szintjét képviseli, mely régi hagyományra tekint vissza, és a modernitást sem zárja ki. Több változata létezik, közülük legismertebbek a gojzer- és a rámánvarrott eljárással készült lábbelik.
Ezen darabok a legjobb minőségű anyagokból készülnek, szépen kidolgozott, munkaigényes termékek, melyeknek a felsőrésze, a bélése, a talpa, és a belső merevítő alkatrészei (kéreg, orrmerevítő, oldalerősítő) is bőrből készülnek hagyományos módon csirizzel ragasztva, ami természetes anyag, és nagy szilárdságot eredményez.
A varrott cipő fő jellemzője, hogy a talpat varrás rögzíti a rámához, amely szintén varrással van erősítve a talpbéléshez - erre épül maga a cipő. Mindez együtt megbízható, masszív lábbelit eredményez. Minden egyes öltés kézzel készül, mely a cipő egyedi jellegét tovább hangsúlyozhatja, ha az öltések festés nélkül díszítik a cipőt szép, hangsúlyos kontrasztot adva annak.
 
Mindig is voltak, így napjainkban is vannak, akik kedvelik, ha mérték után készült varrott cipőt tudhatnak magukénak - mely kényelmes, megbízható, elegáns és tetszetős.
Amikor egy férfi varrott cipőt visel, azzal mindenki felé jelzi, hogy viselője magabiztos, igényes és stílusos. A jól megválasztott varrott cipő könnyedén viselhető szinte minden alkalomra a divatos, a klasszikus, az üzleti (business), a lazább utcai (causal vagy upper casual), a sportos öltözet meghatározó vagy kiegészítő elemeként. Meglepően széles kihasználtságot nyújt, igazán sokoldalú lehet a varrott cipő.
Nálunk lehetőség van arra, hogy egyéni elképzelés szerint készüljön el a varrott Sutor cipő, figyelembe véve a funkcióját, viselésének területeit, tulajdonosának igényeit. A méretvétel alkalmával kerül sor a bőr, annak színe, a felsőrész fazonja, a kaptafa formája, és további részletek kiválasztására. Ezek alapján készül el az Ön varrott cipője.
Visszatérő vendégeink lábáról vett méret megőrzésre kerül, így akár egy későbbi rendelés alkalmával elég azt elővenni, és annak alapján felmérni a kaptafát, mely igény esetén névre szólóan kerül elraktározásra.
 
Rámánvarrott Férfi Félcipő
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Rámán-varrott férfi félcipő. A kék-fekete színkombináció mellett az anyaga is kombinált sötétkék box és fekete fonott bőrrel. Ez a kaptafa forma kiemelkedően kényelmes viseletet eredményez
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Gojzervarrott Budapest modell

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Láncöltéses gojzervarrott Budapest modell. Nyújtott órrú kaptafára készült, sötétbarna box, és középbarna nubuk bőr kombinációjával.

 

 

   
 
Láncöltéses gojzervarrott magas szárú cipő - derby szabással, nubuk bőrből        
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ez a típus egy sok évtized óta létező modell modernizált változata kék velúr, és szürke box bőr kombinációjával. Angolvarrott eljárással készült, melynek járórétege durva mintázatú, Dunlop által gyártott anyagból készült.

 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

Gojzervarrott Sport modell - Többféle stílus különös ötvözete testesül meg ebben a cipőben. A ’70-es évek óta kedvelt, és mára klasszikussá vált sport fazon, és a jóval régebb múltra visszatekintő gojzer varrott kivitel, amit tovább fokoz a díszlyukasztás, és cakkozott széleldolgozás. Láncöltéses eljárással készült, mely a hagyományoshoz képest hajlékonyabb, és könnyebb cipőt eredményez. Sport mintázatú gumitalp került rá, ezáltal kevésbé csúszik, és könnyedebb a megjelenése is – emlékeztetve az évtizedekkel ezelőtt közkedvelt nyersgumitalpú gojzervarrott cipőkre. Sport kaptafára készült melynek jellegzetessége, hogy orra kissé szélesebb, lágyékrésze íveltebb, így jobban alátámasztja a láb boltozatát, és a sarokmélyítés stabilabbá teszi azáltal, hogy jobban beleül a sarok. Mindezek összhatása az átlagosnál is kényelmesebbé teszi ezt a cipőt.

 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rámán varrott férficipő - ezt a modellt egyedivé teszi az egy darabból kiszabott felsőrész, és a díszlyukasztás, ami varrás nélkül, a hagyományos ívekre, és stílusra emlékeztet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Férfi Oxford modell orrborítékkal

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Férfi Oxford félcipő hátraívelő orrborítékkal. Barna színű box-verúr bőr kombinációjával

 

 

  

Ez a gojzervarrott magasszárú cipő a túrabakancs, és a klasszikus sport modell

ötvözete, mely sötétbarna, és barnásszürke nubuk bőrből készült. A járórétegre Vibram gumitalp került.